انگلیسی | فارسی
twitter facebook google instagram linkedin telegram aparat rss

صفحه نخست / مقالات / روش اندازه گیری برای طراحی کابینت

روش اندازه گیری برای طراحی کابینت


اجرا و نوسازي يک آشپزخانه با توجه به نيازهاي افراد با طرحهاي روي كاغذ و يا مجلات بسيار متفاوت است. بنابراين طراحان بايد بر طبق سليقه مشتريان عمل كرده و در صورتي كه طراحي‌هايشان حتي در موارد جزئي با خواسته‌هاي مشتريان در تناقض باشد بايد این گونه تغییرات از پروژه حذف گردند.

 مشتري در ابتداي امر بايد خواسته‌ها و نيازهاي خود را بر روي كاغذ به طراح ارائه دهد كه اين ارائه نظر، نقش تعیین کننده ای در طراحی اولیه دارد. بنابراين در اين مرحله بايد روشن شود كه مشتري احتياجاتش بر کاربری وسایل متمركز است يا فضا سازی اولیت اومی باشد.

هر آشپزخانه‌ با توجه به پتانسيل اوليه خود نياز به يك سري تغييرات خاص دارد براي مثال ممكن است نياز به نور رساني بيشتر داشته باشد و يا اسباب و اثاثيه موجود نياز به ارتقاء داشته باشند. در طراحي آشپزخانه ايده‌ها و نظرات طراح ممكن است هر چند مطلوب، درست در نقطه مقابل نظرات و خواسته‌هاي مشتري قرار داشته باشد كه اين تناقضات ممكن است در انتخاب رنگ خود را بيشتر نشان دهد.

انتخاب رنگ‌هاي مناسب و نورپردازي كافي در يك آشپزخانه مي‌تواند به بزرگتر جلوه دادن آن كمك شاياني كند.آشپزخانه‌هاي تاريك با رنگ‌هاي نامناسب فضا را تبديل به غاری می کند که دست و پای همه را می بندد. شما  نیز بخوبی می دانید که  آشپزخانه، امروز فقط محلی براي تهيه و آماده سازي غذا نیست بلکه مکانی است برای جمع شدن افراد خانواده. پس ایجاد این فضای صمیمی نیز حرف تازه ای را در طراحی آشپزخانه می زند.

در نظر گرفتن زمان استفاده از آشپزخانه و نوع کاربری اسباب و وسايل از جمله مهمترين گزينه‌ها در طراحي به حساب مي‌آيند. اكثر طراحان آشپزخانه معتقد هستند بين سينك، يخچال و گاز بايد یک مثلث کار وجود داشته باشد بطوریکه این وسایل در رأس اين مثلث قرار گيرند. پس این نکته را قبل از اندازه گیری مد نظر داشته باشید که فاصله بين این نقاط نبايد كمتر از 3 متر یا بيشتر از7 متر باشد. زيرا اين فواصل اگر كمتر باشد باعث تداخل کارافراد با یکدیگر شده و اگر بيشتر باشد موجب خستگي بعد از تهيه غذا مي‌گردد.

طراحي آشپزخانه بايد مناسب با وسايلي كه قرار است به كار گرفته شود انجام گیرد. براي مثال گاز، اگر توکار نباشد بايد قابليت جابجایی برای تميز كردن را داشته باشد و يا برای یخچال-فریزرهای بزرگ جاي مناسبي در نظر گرفته شود. در هر صورت استاندارد آشپزخانه ها در كشورهاي مختلف ممکن است با يكديگر متفاوت باشند اما روشهای اندازه گیری تقریبا" از یک الگو تبعیت می کنند.

حال برای سپردن کار طراحی آشپزخانه تان به طراح و یا برای قرار دادن سفارش " یونیت های پیش ساخته" خود در "سایت تلکا" مراحل اندازه گیری آشپزخانه را با هم مرور می کنیم.

  1. ابتدا محل دقیق آشپزخانه را در فضای خانه مشخص کنید.
  2. محل قرار گرفتن درب و پنجره، فاضلاب، سینک، ماشین های لباسشویی و ظرفشویی، پریز ماشین ها، پریز گاز، یخچال، هود و شیر گاز را مشخص کرده و فاصله آنها را از کف و یکی از کنج ها دقیقا" اندازه می گیریم.
  3. بعد از آنکه تصور ذهنی و عینی مناسبی از فضا پیدا کردیم باید نسبت به همان محلی که قرارداریم خطوط دیوارهای محل پروژه را روی کاغذ بکشیم. توجه داشته باشید که محل های دیوار با خط ممتد و محدوه کف آشپزخانه را با خط چین نمایش می دهیم. در قسمت هایی که آرک قرار دارد از خط و نقطه استفاده می کنیم.
  4. کف آشپزخانه را با تمام جزئیات فرورفتگی و برآمدگی و قناصی، که همان پلان می باشد اندازه گیری کرده و رسم می نمائیم.
  5. در این مرحله اندازه قسمت های مورد نظر را با استفاده از متر با دقت اندازه گیری کرده و اندازه ها را در محل مربوطه می نویسیم. باید توجه کرد که در محل هایی مانند پنجره و درب، محل دقیق پنجره را نیز باید نمایش داد و اطلاعات خاص مربوط به درب یا پنجره را باید نوشت.
  6. حال مرحله بعدی نمایش لوله های آب و فاضلاب ، برق و لوله های خروجی هود و لوله های گاز می باشد که با توجه به نکات زیر آنها را مشخص کرده و به دقت اندازه می زنیم. لوله های گاز مصرفی برای اجاق گازها باید شامل چند نکته اصلی باشد:
  • ارتفاع لوله گاز از سطح زمین نوشته شود
  • طول کج شدگی لوله گاز اندازه گیری شود
  • دقت شود که اگر در آشپزخانه ای لوله گاز پکیج نیز وجود دارد، این مورد هم ذکر شود
  • برای اندازه گذاری لوله های آب و فاضلاب کافیست اندازه ابتدا و طول بین لوله های آب و گرم که لوله فاضلاب بین آنها است را اندازه زده و یادداشت کنید
  1. ارتفاع از کف (شامل فرورفتگی، برآمدگی و قناصی) تا زیر پنجره و طول و عرض آن را نسبت به کنج ها اندازه زده و به اندازه گیری ارتفاع کل کف تا سقف و قسمت کاشی شده پرداخته، ورودی و پنجره احتمالی را مشخص کنید.
  2. در آخر مشخص کردن نیاز های اولیه طراحی است. از قبیل اینکه از چه مدل یخچالی می خواهید استفاده کنید (یک درب یا دو درب)، مدل اجاق گازتان چیست ( رو میزی یا مبله)، تجهیزات داخل آشپزخانه تان کدام است و از تمام مواردی دیگری که باید هنگام طراحی آنها را مد نظر قرار داد، لیستی تهیه نمائید.

فرم زیر برای آسان تر شدن کار، در اختیار شما قرار می گیرد:

  • سینـــک: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • اجاق گاز: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • یخـچـــال: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • فــریـــزر: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • هـــــــود: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • فـــــــــر: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • مایکروفر: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • آبسرد کن: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • آبگرمکن: طول ....... عرض ....... ارتفاع ....... عمق .......
  • ارتفاع و عرض پنجره........ ابعاد طبقه به پایین پنجره........  طبقه بالای پنجره (مدل پرده) ........
  • موارد خاص: محل قرارگرفتن سطل زباله ...... سبد ......جای کپسول گاز....... و......
  • لوله کشی: محل لوله آب سرد وگرم و خروجی آن مشخص شود در ضمن لوله هود مشخص وعلامت گذاری شود
  • و در انتها، مشخص کردن ورودی (درب) آشپزخانه و امادگی برای طراحی یک آشپزخاه کارآمد.

اشتراک گزاری مطالب در :

نظرات خود را برای ما ارسال کنید


نظر شما با موفقیت ثبت شد
لطفا فیلد نام و پیام را وارد کنید

تلکا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مصنوعات چوبی

تمامي كالاها و خدمات اين فروشگاه، حسب مورد داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است

بیشتر بدانید!

نماد اعتماد الکترونیکی